Stigbygeln ett utmärkt hjälpmedel för att ta sig  upp i kajaken.

Mikael Hinnerson, Sjöräddningssällskapet, skrev följande om stigbygeln: Kajakstigbygeln i kombination med en flottör är ett utmärkt hjälpmedel för att ta sig upp ensam i kajaken när man frivilligt eller ofrivilligt har fallit ur den. Stigbygeln är också bra för att hjälpa en annan paddlare upp i sin kajak. Den är en enkel och prisvärd säkerhetsdetalj som man lätt kan ta med ombord i kajaken.

Kajaktillbehör stigbygeln
Kajaktillbehör stigbygeln

Kom upp i kajaken på egen hand.
Stigbygeln och en flottör att sätta på paddeln, är allt vad du behöver. Bra placering när du paddlar är bakom sittbrunnen under ett av klämbanden, där kommer du lätt åt att sätta det hela på plats när du ligger i vattnet. En del kajaker har ett fäste för paddeln bakom sittbrunnen, men har du inte det så skjut in paddeln under gummibandet bakom sittbrunnen. Bildsekvenserna visar hur du kan ta dig upp i kajaken med hjälp av stigbygeln och en flottör. Passa på att träna några gånger när det är varmt och behagligt i vattnet, då har du ökat din trygghet om du skulle ofrivilligt gå runt med kajaken.

Kajaktillbehör stigbygeln

Kom upp i kajaken med hjälp av en kamrat.
Kamraträddning med hjälp av stigbygeln är enkel, här har du en kamrats kajak  som stöd i stället för paddeln och en flottör. När du nu använder benmusklerna istället för att ta all kraft med armarna går det mycket lättare. Bildsekvensen här visar steg för steg hur du tar dig upp i kajaken.

Alltid fri frakt & fri retur
Leveranstid 1-3 arbetsdagar
30 dagar öppet köp
Betala tryggt med Klarna

Dela gärna sidan